zaterdag 9 november 2013

Spaghetti met gehaktballetjes en zelfgemaakte saus

Spaghetti met gehaktballetjes en zelfgemaakte saus
Wat eten we vanavond? Spaghetti met een saus van verse tomaten, paprika, ui, knoflook en kruidenkaas. Daarbij gehaktballetjes van biologisch rundergehakt.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. spaghetti
  • 400 gr. biologisch rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 el. paneermeel
  • 1 sjalotje, zeer fijn gehakt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 el. olijfolie
  • 2 uien, grof gehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 750 gr. romatomaten, in stukjes
  • 1 tl. pikante paprikapoeder
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 2 tl. gedroogde salie
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 150 gr. roomkaas met kruiden
Materialen

  • staafmixer
  • ovenschaal

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, sjalotje, zout en peper. Draai er kleine gehaktballetjes van en leg deze in een ruime ovenschaal. Besprenkel ze met 2 el. olijfolie. Verhit 3 el. olijfolie in een braadpan of hapjespan. Fruit de ui 5-10 minuten op laag vuur. voeg de paprika toe en bak enige tijd mee. Doe de knoflook erbij en bak deze 1 minuut mee. Doe vervolgens de tomaten erbij met de papirkapoeder, oregano, salie, basilicum. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Laat intussen de gehaktballetjes in de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin worden. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Pureer de saus met de staafmixer en roer de room kaas erdoor. Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper. Schep de gehaktballetjes erdoor. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: