vrijdag 26 september 2014

Tonijnburger met sperziebonen en gebakken krieltjes

Tonijnburgers met sperziebonen en krieltjes
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept met tonijnburger. Goed alternatief voor een gehaktbal of hamburger. De tonijnburger heb ik mede op smaak gebracht met pittige Dijon mosterd. De tonijnburger vorm een goede combinatie met de goudbruin gebakken krieltjes een de beetgaar gekookte sperziebonen.
Ingrediƫnten*
  • 2 blikjes tonijn in olie (MSC gecertificeerd), uitgelekt
  • 1 ei
  • 3 el. paneermeel
  • 3 tl. gedroogde dille
  • 3 tl. Dijon mosterd
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 800 gram sperziebonen, schoongemaakt
  • 900 gram voorgekookte krieltjes
  • 6 el. olijfolie
  • 25 gram roomboter

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Doe de tonijn in een schaal en prak fijn met een vork. Meng het ei, de mosterd, de dille en paneermeel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Maak er met je handen 3-4 burgers van. Verhit 3 olijfolie en bak de burgers in ca. 10 minuten aan beide zijden mooi goudbruin Verhit 3 el/ olijfolie in een ruime koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in ca. 10-12 minuten mooi goudbruin. Schep regelmatig om. Kook intussen de boontjes in 12-14 minuten beetgaar. Giet ze af en roer de roomboter erdoor. Strooi tot slot wat zout naar smaak over de gebakken krieltjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: