vrijdag 19 september 2014

Biefstuk met bloemkool

Biefstuk met bloemkool
Wat eten we vanavond? Vandaag vind je hier een recept voor mooie biefstukjes, in roomboter gebakken. Daarbij heb ik gebakken aardappelpartjes met schil geserveerd. De groente van vanavond is een mooie bloemkool. Een lekkere en gezonde maaltijd hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.
Ingrediënten*
  • 3-4 biefstukjes van de haas, op kamertemperatuur
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 50 gr. roomboter
  • 3 el. olijfolie
  • 750 gr. aardappelpartjes met schil
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 100 gr. gerapste oude kaas.

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verhit 3 el. olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes op middelhoog vuur in 10-12 minuten mooi goudbruin. Schep regelmatig om. Kook intussen de bloemkool in 10 minuten (beet)gaar. Dep de biefstukjes goed droog met wat keukenpapier. Bestrooi beide kanten van de biefstuk met peper en zout. Verhit de boter in de pan en braad de biefstuk op hoog vuur aan. Niet doen: prikken met een vork in het vlees, gebruik liever een spatel of vleestang. Houd het vlees in beweging en voeg nog wat boter toe. Houd de volgende baktijden aan:
  • rood van binnen (zoals op de foto hierboven): 3 minuten
  • rosé van binnen: 5-7 minuten
  • doorbakken: 8-10 minuten
Neem het vlees uit de pan en laat even rusten in aluminiumfolie.
Verdeel de aardappeltjes, bloemkool en biefstukjes over de borden en bestrooi de bloemkool eventueel met wat geraspte kaas. Serveer er voor de liefhebbers wat ketchup of mayonaise bij de aardappeltjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: