vrijdag 17 oktober 2014

Vegetarisch gevulde tacoschaaltjes

Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor taco's, maar dan een beetje anders. Ik heb tacoschaaltjes gebruikt in plaats van tacoschelpen, omdat de schaaltje wat makkelijker te vullen en te eten zijn. Als je liever tacoschelpen eet, kan je die ook gewoon gebruiken voor dit recept. Voor de vulling heb ik gekozen voor een lekker pittige en vegetarische mix van ui, kidney beans, mais en zoete puntpaprika. De mix heb ik op smaak gebracht door er een potje tacosaus doorheen te doen. Het kan natuurlijk ook met eigen kruiden. De vulling en de tacoschaaltjes heb ik apart op tafel, zodat iedereen aan tafel zelf de schaaltjes kan vullen en jalapeño pepers en kaas naar smaak kan toevoegen.
Ingrediënten*
  • 2 el. olijfolie
  • 2 middelgrote uien, gepeld en grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 blikje kidney beans, uitgelekt
  • 1 blikje maiskorrels, uitgelekt
  • 2 rode puntpaprika's, schoongemaakt en in stukjes
  • 1 potje pittige tacosaus
  • 1 pak tacoschaaltjes
  • 1 potje jalapeño pepers
  • 150 gram cheddar kaas, geraspt

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verhit de olie in en ruime koekenpan en fruit de ui ca. 5 minuten op middelhoog voor. Schep af en toe om. Doe de paprika erbij en bak deze enkele minuten mee. Bak de knoflook kort mee op laag vuur. Schep de kidney beans, de mais en de tacosaus erdoor en laat goed doorwarmen. Breng evt. op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper. Serveer de mix met de tacoschaaltje, de jalape~no pepers en de cheddar. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: