Ingrediƫnten*
- 20 mooie dikke asperges
- 50 gr roomboter
- 4 el. olijfolie
- 4 stukken zalmfilet a 150 gram
- 1200 gr. voorgekookte krielaardappeltjes
Keukenmateriaal
- Aspergepan
* voor 4 personen.
Bereiding
Snijd van elke asperge het houtige deel af (ca. 4 cm). Schil de asperges. Vul de aspergepan met water en breng dit aan de kook. Verhit 2 el. olijfolie in een ruime koekenpan en bak de krielaardappeltjes in 8-10 minuten goudbruin. Schep ze regelmatig om. Kook intussen de asperges in 10 minuten gaar. Verhit 2 el. olijfolie in een tweede koekenpan en bak de zalm in ca. 5 minuten op hoog vuur goudbruin en halfgaar (bak ze een paar minuten langer als je de zalm van binnen echt gaar wilt hebben). Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Laat de asperges goed uitlekken, bij voorkeur in een schone theedoek. Smelt de roomboter. Verdeel alles over de borden en serveer de roomboter er apart bij. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten