zaterdag 18 april 2015

Asperges met zalm

Wat eten we vanavond? Het recept voor de maaltijd van vandaag is even eenvoudig als smakelijk. De aspergetijd is weer aangebroken, dus eten we deze keer deze heerlijke witte groente overgoten met gesmolten roomboter. Heerlijk met een mooi stukje gebakken zalm en wat goudbruine gebakken krielaardappeltjes.
Ingrediƫnten*
  • 20 mooie dikke asperges
  • 50 gr roomboter
  • 4 el. olijfolie
  • 4 stukken zalmfilet a 150 gram
  • 1200 gr. voorgekookte krielaardappeltjes
Keukenmateriaal
  • Aspergepan

* voor 4 personen.
Bereiding
Snijd van elke asperge het houtige deel af (ca. 4 cm). Schil de asperges. Vul de aspergepan met water en breng dit aan de kook. Verhit 2 el. olijfolie in een ruime koekenpan en bak de krielaardappeltjes in 8-10 minuten goudbruin. Schep ze regelmatig om. Kook intussen de asperges in 10 minuten gaar. Verhit 2 el. olijfolie in een tweede koekenpan en bak de zalm in ca. 5 minuten op hoog vuur goudbruin en halfgaar (bak ze een paar minuten langer als je de zalm van binnen echt gaar wilt hebben). Bestrooi met versgemalen zwarte peper. Laat de asperges goed uitlekken, bij voorkeur in een schone theedoek. Smelt de roomboter. Verdeel alles over de borden en serveer de roomboter er apart bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: