vrijdag 10 februari 2017

Rijst met sperziebonen en chorizo

Wat eten we vanavond? Vandaag geef ik het recept van een combinatie van rijst met gebakken stukjes chorizo met ui en sperziebonen. Lekker snel klaar en pittig van smaak.
Ingrediƫnten*
  • 225 gr witte (Pandan) rijst
  • 600 gr. sperziebonen, 
  • 500 gr. chorizo, in blokjes of plakjes van 0,5 cm
  • 2 flinke uien, grof gesneden

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperzoiebonen schoon en halveer ze. Kook ze in ca. 10 minuten beetgaar. Bak de blokjes chorizo in een droge ruime koekenpan of hapjespan ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de ui toe en bak deze nog 5 minuten mee. Schep de afgegoten sperziebonen erdoor en roerbak het geheel nog een minuut of 5-10. Breng het geheel eventueel op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Verdeel de rijst over de borden en schep er wat van het groente-chorizomengsel op. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: