donderdag 2 november 2017

Gebakken krieltjes met broccoli en garnalen uit de wok

Krieltjes met broccoli en garnalen
Wat eten we vanavond? Het recept van de dag is er eentje voor een snelle hap. Alles in een wok of hapjespan: krielaardappeltjes, broccoliroosjes en garnalen. Lekker met een uitje en knoflook en pittig op smaak gebracht met de specerijenmelange Al-Andalus van Jonnie Boer. Binnen 20 minuten staat het op tafel.
Ingrediƫnten*
  • 2 el. olijfolie
  • 750 gr. voorgekookte krielaardappelen
  • 2 flinke struiken broccoli, in kleine roosjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 400 gr. grote garnalen, gekookt en gepeld
  • 2 tl specerijenmelange Al-Andalus  by Jonnie Boer)

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een wok of ruime hapjespan. Bak de krielaardappelen op hoog vuur in ca. 10 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Kook intussen de broccoli in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg de ui toe aan de aardappelen en bak deze 5 minuten mee. Schep de broccoli en knoflook door de aardappelen en bak korte tijd mee. Strooi de specerijenmelange erover en roer dit samen met de garnalen door het geheel. Laat goed doorwarmen. Verdeel over de borden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: