vrijdag 12 januari 2018

Chili sin carne uit de oven

Wat eten we vanavond? Het recept voor de maaltijd van vandaag is vegetarisch. Een pittig gekruide  bonenschotel met mais, paprika en ui. Afgedekt met grof verkruimelde tortillachips en geraspte kaas. Makkelijk en vrij snel klaar.
Ingrediƫnten*
  • 1 blikje chilibonen (400 gram)
  • 1 blikje bruine bonen (400 gram)
  • 1 blikje maiskorrels (300 gram)
  • 3 el. olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2 zoete puntpaprika's, in stukjes
  • 3 tl. specerijenmelange Al-Andalus (Jonnie Boer)
  • 1/2 zak tortillachips naturel
  • 150 gr. geraspte oude kaas
Benodigdheden:
  • ovenschaal, ca. 30 x 20 cm

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui ca. 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak deze enkele minuten mee op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en schep de knoflook erdoor. Laat kort meebakken. Roer de chilibonen met het vocht door het geheel. Laat de mais en bruine bonen uitlekken in een vergiet of zeef en schep deze door het mengsel. Breng op smaak met de specerijenmelange. Schep de helft van het mengsel in de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas. Schep de rest erover. Verkruimel en verdeel de chips erboven en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschotel in de oven en laat in ca. 25 minuten goed warm worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: