Ingrediƫnten*
- 500 gr. krielaardappeltjes in de schil
- 300 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 puntpaprika's, schoongemaakt en in stukjes
- 2 el. zwarte olijven zonder pit
- 2 el. olijfolie
- 300 gr. rauwe gepelde grote garnalen
Voor de dressing
- 4 el. magere (biologische) yoghurt
- 2 tl. Dijon mosterd
- 2 tenen knoflook
- 1 tl. kerriepoeder
- 1 tl. (pikante) paprikapoeder
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de aardappelen 10 minuten. Laat ze iets afkoelen en snijd ze daarna in kwarten. Kook intussen de haricots verts ca. 5 minuten beetgaar. Meng de yoghurt, mosterd, kerrie- en paprikapoeder tot een mooie gladde dressing. Pers de knolook erboven uit en schep deze erdoor. Breng op maak met zout en peper. Schep de warme krieltjes en haricots verts door de dressing. Voeg de stukjes paprika toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in een paar minuten net gaar. Schep de warme garnalen met de olijven door de salade. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten