Wat heb je nodig (2 volw. en 1 kind)
voor de dressing:
- 2 el. extra vergine olijfolie
- 1 el. witte wijnazijn
- 2 tl. (Dijon) mosterd
- versgemalen zwarte peper
voor de salade:
- 6 (tros)tomaten, in stukjes
- 150 gr. overjarige kaas, in kleine blokjes
voor de shoarmabroodjes:
- 2 el. shoarmakruiden
- 3 el. olijfolie
- 500 gr. (biologische) rundvleesreepjes
- 1 pak pitabroodjes (8 stuks)
- knoflooksaus, chilisaus
En zo maak je het
Meng de alle ingrediƫnten voor de dressing in een ruime schaal en meng de tomaat en kaas erdoor.
Meng 2 el. olijfolie en shoarmakruiden in een grote kom en roer de rundvleesreepjes erdoor. Verwarm de oven voor (zie verpakking pitabroodjes voor de juiste temperatuur). Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de rundvleesreepjes op hoog vuur bruin. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de broodjes open. Zet de pan met vlees en de broodjes op tafel, zodat iedereen zijn eigen broodjes kan vullen. Serveer de salade erbij.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten