donderdag 28 januari 2010

Pitabroodjes met rundvlees en tomaten-kaassalade

Gisteren hebben we in een pannenkoekenboerderij gegeten ter gelegenheid van zoonlief's kinderfeestje. Vandaag een broodje shoarma, maar dan met (biologisch) rundvlees met een lekkere tomatensalade met blokjes overjarige kaas.



Wat heb je nodig (2 volw. en 1 kind)
voor de dressing:
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 2 tl. (Dijon) mosterd
  • versgemalen zwarte peper
voor de salade:


  • 6 (tros)tomaten, in stukjes
  • 150 gr. overjarige kaas, in kleine blokjes
voor de shoarmabroodjes:
  • 2 el. shoarmakruiden
  • 3 el. olijfolie
  • 500 gr. (biologische) rundvleesreepjes
  • 1 pak pitabroodjes (8 stuks)
  • knoflooksaus, chilisaus
En zo maak je het
Meng de alle ingrediĆ«nten voor de dressing in een ruime schaal en meng de tomaat en kaas erdoor.

Meng 2 el. olijfolie en shoarmakruiden in een grote kom en roer de rundvleesreepjes erdoor. Verwarm de oven voor (zie verpakking pitabroodjes voor de juiste temperatuur). Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de rundvleesreepjes op hoog vuur bruin. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij de broodjes open. Zet de pan met vlees en de broodjes op tafel, zodat iedereen zijn eigen broodjes kan vullen. Serveer de salade erbij.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: