vrijdag 29 januari 2010

Vegetarische bami


Wat eten we vanavond? Vandaag een oosterse maaltijd van eiermie, wokgroenten, kruiden, ketjap en tofu.


Wat zit erin (2 volw., 1 kind)

  • 200 gr. eiermie
  • 2 el. arachide olie (of andere wokolie)
  • 450 gr. wokgroenten (reepjes wortel, peultjes, plakjes waterkastanje, stukjes paprika en ui)
  • 3 el. ketjap manis
  • 200 gr. gekruide (biologische) tofublokjes
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • indische kruiden: laos, djah√© (gemberpoeder), djintan (komijnpoeder), serehpoeder (citroengras)
  • evt. sambal
Hoe bereid je het
Breng in een grote pan water aan de kook voor de mie. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok. Fruit de knoflook heel kort in de olie, voeg de wokgroenten en 2 el. ketjap toe en roerbak het geheel op hoog vuur gedurende ca. 10 minuten. Doe, als het water kookt, de eiermie erin en zet het vuur uit. Laat de mie 4 min. zacht worden en haal de mie dan uit elkaar met 2 vorken. Giet de mie af. Voeg de tofu en de Indische kruiden naar smaak toe aan de groenten(niet te zuinig om een lekkere oosterse smaak te krijgen) en evt. nog een el. ketjap en roer het goed door. Roer de mie door de groenten en serveer, evt. met wat sambal. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: