zaterdag 23 januari 2010

Risotto met paprika, kabeljauw en garnalen

Deze risotto uit eigen koker komt mede op smaak door de saffraan en de witte wijn.



Ingrediënten (3 pers.)
  • 2 el. olijfolie
  • 2 rode parika's, in kleine stukjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 25 gr. boter
  • 250 gr. arboriorijst (of andere risottorijst)
  • 1,5 dl. droge witte wijn
  • 0,5 liter hete visbouillon, evt. van blokje
  • 1 pakje saffraan
  • 2 el. olijfolie
  • 250 gr. kabeljauw, in blokjes van ca. 1 cm
  • 200 gr. grote garnalen, gepeld en gekookt
Bereidingswijze
Verhit de olie een pan met een dikke bodem en bak de paprika op hoog vuur al omschuddend/omscheppend ca. 5 minuten. Zet het vuur laag en fruit de knoflook ca. 2 minuten mee. Doe de boter er bij en laat smelten. Verwarm de wijn. Voeg de rijst toe en roer ca. 2 minuten goed door. Doe de wijn in één keer bij de rijst, roer goed door en laat op laag vuur de rijst de wijn opnemen met een deksel op de pan. Voeg de saffraan toe.
Doe met steeds kleine hoeveelheden de visbouillon bij de rijst en roer goed door. Pas als al het vocht is opgenomen, een volgende hoeveelheid toevoegen. Zoveel mogelijk een deksel op de pan houden.
Voeg, als de laatste hoeveelheid vocht bijna is opgenomen, de kabeljauw en garnalen toe. Roer alles goed door en laat nog ca. 3 minuten goed doorwarmen. De kabeljauw mag niet te droog worden.
Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper.

Een stevige, geurige en smakelijke maaltijd. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

-tom- zei

- 2 x 2 el olijfolie?
- "fruit de knoflook ca. minuten mee". hoeveel minuten?

leuk idee, je kooklog. zal eens kijken of ik hier alle ingrediënten op de kop kan tikken. zou persoonlijk de broodtekst in het zwart gedaan hebben, in verband met betere leesbaarheid, maar dat terzijde.

grt
-t-

Wat eten we vanavond zei

Hallo -tom-

Dank voor de oplettendheid en tip.

Ik heb de broodtekstkleur aangepast. Je had helemaal gelijk, het was te licht.

De knoflook moet 2 minuten meefruiten.

Groet,
Klein klaasje