zondag 14 februari 2010

Lasagne met gerookte zalm

Vandaag lekker Italiaans, maar dan met gerookte zalm, i.p.v. vlees. Dat geeft toch net weer een ander tintje aan deze lasagne.



Je hebt nodig (2 volw. & 1 kind)


  • 750 gr. (roma)tomaten
  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 rode puntpaprika, in smalle reepjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 tl. oregano
  • 1 tl. tijm
  • 1 tl. salie
  • (zee)zout
  • 1,5 dl. rode wijn
  • versgemalen zwarte peper
  • 30 gr. margarine
  • 30 gr. bloem
  • 300 ml. warme melk
  • 200 gr. gerookte zalm, in kleine stukjes
  • (groene) lasagnebladen
  • 100 gr. pecorino romano, geraspt
Zo maak je het
Breng een pan water aan de kook. Kruis de tomaten in en leg ze in het kokende water. Laat ze ca. 5 minuten koken. Haal de tomaten uit het water als de schillen beginnen om te krullen en leg ze in koud water.
Verhit der olie en een (gietijzeren) pan. Fruit de uit ca. 5 minuten. Voeg de paprika toe en na 3 min. de knoflook. Laat ca. 2 min. zacht meebakken. Ontvel de tomaten, snijd ze in stukken en doe ze in de pan. Voeg de kruiden, zout en  wijn toe. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes koken. 
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
Smelt de margarine in een pan, voeg de bloem toe en roer goed door tot de bloem en de margarine goed gemengd zijn. Voeg de warme melk in porties toe en roer steeds goed totdat een gladde roux ontstaat.
Doe per portie in een kleine ovenschaal een laagje van de roux. Roer de overgebleven roux en de zalm door de tomatensaus. Breng deze op smaak met peper.
Leg op de roux een laagje lasagnebladen. Doe daarover een laag tomatensaus. Bedek deze weer met lasagnebladen. Ga zo door tot de saus op is. De laatste laag is saus. Strooi de geraspte kaas erover en zet ca. 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: