maandag 15 februari 2010

Risotto met wortel, garnalen en limoen

Weer een lekker voedzaam gerecht dat ik heb gehaald uit de Delicious van februari 2010 (pag. 82). Ook in dit geval staat het recept niet op de website van Delicious. Dus daarom hier de beschrijving.

Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)

  • 2 limoenen
  • 4 el. olijfolie
  • 1/2 t. chiliflakes
  • 225 risottorijst (arborio)
  • 500 gr. grote garnalen (diepvries, ontdooid)
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1 grote sjalot, gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 el. platte peterselie, ghehakt
Bereidingswijze
Borstel de limoenen schoon en rasp de schil van de 2 limoenen. Pers 1 limoen uit. Snijd de andere limoen in dunne plakjes. Meng 1 el. olie met het citroenrasp en 1 el. citroensap, de chiliflakes en 1 teen geperste knoflook en schep de garnalen erdoor. 
Verwarm een grote koekenpan. Voeg 2 el. olie toe. Fruit de sjalot en de tweede teen knoflook zachtjes. Voeg de rijst toe en bak totdat deze glazig is. Voeg de geraspte wortel toe. Voeg daarna in delen de warme bouillon toe en roer en verwarm telkens totdat het grootste deel van de bouillon is opgenomen door de rijst. Het duurt ca. 25-30 min. totdat de rijst gaar is. 
Bak de garnalen in een andere pan gedurende 5 minuten. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Roer de garnalen door de risotto. Voeg tot slot de peterselie toe. Serveer met een schijfje limoen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: