vrijdag 12 februari 2010

Uit de thaise wok

Vandaag weer eens niet een recept uit eigen hoofd. Ik heb me laten inspireren door de Delicious van februari 2010, pagina 83. Het recept vind je niet op de website van Delicious en daarom beschrijf ik het hier.


Dit heb je nodig (4 pers.)

  • 1 puntpaprika
  • 1 struik paksoi
  • 1 blok (biologische) tahoe/tofu naturel (375 gr.)
  • 4 el. zonnebloemolie
  • 2 el. sesamzaadjes
  • 6 sjalotjes, in kwarten gesneden
  • Thaise currysaus of -pasta*
  • (kokosmelk)*
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander, blaadjes losgehaald
  • witte (basmati) rijst voor erbij
* Klant-en-klare Thaise currysaus op basis van kokos, koriander en citroengras. Thaise currysaus of -pasta is onder verschillende namen te koop bij de goedgesorteerde supermarkt. Voeg deze naar smaak toe. Als je pasta gebruikt voeg dan een scheutje kokosmelk toe.

Zo maak je het
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen van 1 cm breed. Snijd de paksoi in repen van 2 cm breed en houd het wit en groen gescheiden. Snijd de tahoe in blokken van 2 cm.
Verhit de wok goed. Voeg 2 el. olie toe en voeg dan de tahoeblokjes en de sesamzaadjes toe. Roerbak 2-3 min. totdat de tahoe mooi goudbruin is en er veel sesamzaad op zit. Neem alles uit de wok en houd apart.
Wrijf de wok even schoon met een stuk keukenpapier en voeg de rest van de olie toe. Voeg de sjalotjes toe en roerbak 2 min. Voeg dan de paprika en het wit van de paksoi toe en roerbak nog 2 min. Voeg naar smaak Thaise currysaus of -pasta toe en verwarm 5 min. Als je pasta gebruikt voeg dan wat kokosmelk toe.
Voeg dan nog het groen van de paksoi toe en laat al roerend slinken. Bestrooi met de sesamtahoe en pers de limoen uit en roer het sap door de groente. Serveer met de rijst. Bestrooi royaal met korianderblad.

Geen opmerkingen: