zondag 7 februari 2010

Paprika-gehakt stoofschotel

Een variatie op goulash. Een lekker stevige maaltijd samen met rijst.

IngrediĆ«nten (2 volw. & 1kind)
  • 2 el. olijfolie
  • 25 gr. boter/margarine
  • 300 gr. rundergehakt
  • 2 middelgrote uien, in halve ringen
  • 3 paprika's, in repen
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 el. paprikapoeder
  • 1 runderbouillonblokje
  • 350 ml. water
  • 150 ml. rode wijn
  • 25 gr. bloem
  • 175 gr. (basmati) rijst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
Bereidingswijze
Verhit in een pan met dikke bodem (bv. gietijzer) de olie en boter. Bak het gehakt bruin, terwijl je het los roert. Voeg de uien en paprika toe en bak deze 5 min. mee. Doe de knoflook erbij en bak deze nog 2 min. mee. Hak het bouillonblokje tot poeder en los dit op in het warme water en de wijn. Strooi de bloem over het vlees-groentemengsel. Schenk de bouillon erbij en roer goed door. Laat het geheel 45 minuten stoven op laag vuur (gebruik bij voorkeur een sudderplaatje). Kook intussen de rijst. Doe de tomatenpuree bij de stoofpot en warm nog even door. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: