zaterdag 6 februari 2010

Zuurkoolstamppot met vegetarische balletjes

Weer een kleine variatie op de traditionele zuurkoolstamppot. Deze keer met vegetarische balletjes. Althans voor de volwassenen aan tafel. Voor zoonlief (houdt niet van aardappelpuree) heb ik stukjes ananas door de zuurkool gedaan.


Dit heb je nodig (2 volw. & 1 kind)

  • 500 gr. (kruimige) aardappelen, geschild en in 4 stukken
  • 500 gr. (biologische) zuurkool
  • 1 klein blikje ananasschijven
  • 150 ml. melk
  • 25 gr. boter of margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. djintan (komijnpoeder)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 ei
  • 2 schaaltjes vegetarische balletjes a 15 stuks (Tivall)
Zo maak je het
Kook de zuurkool met het sap van de ananas in ca. 16 minuten gaar. Bereid de puree volgens mijn basisrecept voor aardappelpuree. Bak de balletjes in een koekenpan in ca. 6 minuten knapperig. 
Meng de zuurkool met de puree tot een samenhangend en luchtig geheel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: