zondag 21 februari 2010

Pastinaak geroosterd met ui, krieltjes en champignons

Kwam bij het boodschappen doen pastinaak tegen. Nog nooit klaargemaakt, maar ik zag meteen de uitdaging om daar iets mee te gaan doen. Het is een geroosterde combinatie geworden met uit en krieltjes. En pastinaak is erg lekker!

Ingrediƫnten
  • 2 pastinaken, geschild en in stukjes
  • 500 gr. krieltjes, voorgegaard
  • 2 middelgrote uien, in halve ringen
  • 250 gr. champignons, in vieren gesneden
  • 2 el olijfolie
  • rode wijn
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Verhit de olie een grote koekenpan. Bak de ui 5 minuten. Voeg de pastinaak en krieltjes toe en bak nog 5 minuten al omscheppend. Doe het geheel in een braadslee of grote ovenschaal en zet het in de oven. Laat ca. 30-35 minuten roosteren. Schep af en toe om.
Bak de champignons en blus ze af met een scheutje rode wijn. Breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper. Strooi de champignons op het bord over de geroosterde groenten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: