woensdag 31 maart 2010

Fruit-kipcurry met rijst

Na de pannenkoeken van gisteravond nu weer een complete maaltijd. Een curry met veel fruit en kip.


Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)

  • 150 gr. basmatirijst
  • 1 ui, grof gehakt
  • 3 el. olijfolie
  • 350 gr. biologische kipfilet, in blokjes van 1 cm
  • 2 el. milde currypasta
  • 1 verse ananas, geschild, middelste deel verwijderd, in kleine blokjes (of 1 blik ananaspartjes)
  • 4 halve perziken uit blik, in blokjes
  • 100 ml. perziksiroop
  • 2 friszure appels, geschild en in blokjes
  • 2 el. geraspte kokos
  • 2 el. gehakt korianderblad

Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Fruit de ui 5 minuten in de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de kipfilet toe en bak tot deze goudbruin is. Roer de curry pasta erdoor en bak deze even mee. Voeg het fruit toe en roer goed door. Voeg de siroop en kokos toe en laat geheel 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en roer de koriander erdoor. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: