maandag 29 maart 2010

Gnocchi met tomatensaus

Gnocchi, voor de niet-kenners: ovale deegballetjes van polenta of aardappelmeel, zijn heerlijk in combinatie met deze eenvoudige ingekookte tomatensaus met ui en olijven.

Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)
  • 1 ui, in halve ringen
  • 3 el. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 50 gr. groene olijven zonder pit, gehalveerd
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • tabasco
  • 500 gr. gnocchi, vacuĆ¼m verpakt
  • 50 gr. parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
Breng in een ruime pan ca. 3 liter water aan de kook.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui goudbruin. Voeg de knoflook toe en laat deze enkele minuten zachtjes meebakken. Voeg de tomaten toe en kook deze in tot een dikke saus ontstaat. 
Voeg de olijven toe en breng de saus op smaak met de basilicum, enkele druppels tabasco, zeetzout en versgemalen zwarte peper.
Kook de gnocchi in minuten gaar en giet ze af. Meng de gnocchi door de saus en serveer met de geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk 

Geen opmerkingen: