zondag 28 maart 2010

Kruidige mosselenpilaf


Deze kruidige pilav is niet alleen lekker, maar ook bevat ook nog eens bijzonder gezonde stoffen (selenium, ijzer, zink). De kurkuma bevat ook nog eens een heilzame stof die de spijsvertering ondersteunt. Het recept is overigens een aangepaste versie van een recept in het maart-nummer van Delicious.
Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)

  • 2,5 el. olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl. geelwortelpoeder (kurkuma)
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 gr. basmati rijst
  • 250 ml. kippenbouillon
  • 150 ml. witte wijn
  • 300 gr. gekookte mosselen
  • 300 gr. biologische tuinerwten (diepvries)
  • 2,5 el. gehakte korianderblaadjes

Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg ui, knoflook, geelwortelpoeder, kaneelstokjes, zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe en roerbak 5 min. tot de ui zacht is.
Voeg de rijst toe en roer 1 min. om alle korrels met het uimengsel te bedekken. Voeg de kippenbouillon toe en breng op middelhoog aan de kook. Laat met deksel op de pan op laag vuur 10 min. koken.
Voeg de tuinerwten en wijn toe en roer alles goed door elkaar. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste 3 min. de mosselen toe.
Neem de pan van het vuur en laat afgedekt 5 min. staan. Roer de gehakte korianderblaadjes erdoor en serveer. Eet smakelijk! 

Geen opmerkingen: