woensdag 17 maart 2010

Kip nuggets met rode kool en röstirondjes

Een variatie op kipschnitzel: kipnuggets, wat natuurlijk gewoon kleine stukjes kipschnitzel zijn. Lekker met rode kool en röstirondjes. Ik paneer de kip dubbel, omdat dit zo'n lekker extra dik knapperig korstje geeft.

Ingrediënten
  • 300 gr. biologische kipfilet
  • 2 biologische eieren
  • paneermeel
  • 3 tl. kerriepoeder
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 el. olijfolie
  • biologische rode kool (zak 500 gram)
  • 13 röstirondjes


Bereiding
Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rode kool op een laag vuur. Laat het niet koken.
Klop de eieren los in een diep bord. Strooi ruim paneermeel op een plat bord en vermeng dit met kerriepoeder, zout en peper. Snijd de kipfilet is blokjes van ca. 2x2 cm. Haal ze door het ei, dan door het de paneermeel, weer door het ei en weer door de paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip nuggets op hoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Draai ze halverwege.
Serveer de nuggets met de rode kool en röstirondjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: