Het wordt weer warmer en daardoor krijg ik weer zin in pastasalades, mijn favoriet bij zomers weer. Vandaar vandaag maar eens begonnen met deze traditie.
- 250 gr. pasta, bv. penne of pipe rigate
- half potje zongedroogde tomaten, in reepjes
- half potje taggia olijven
- 200 gr. kastanjechampignons, in vieren
- 1 blikje ansjovisfilets, zeer fijn gehakt
- 4 el. Italiaanse olijfolie van goede kwaliteit
- 2 el. witte wijnazijn
- 2 tl. Dijon mosterd
- 3 teentjes knoflook, geperst,
- (zee)zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 el. pijnboompitten, geroosterd
- 25 gr. pecorino romano, geraspt
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Maak in een grote schaal een dressing van de olijfolie, wijnazijn, knoflook, mosterd, zout en peper. Roer de ansjovis, tomaten, olijven en champignons door de dressing.
Meng de afgegoten hete pasta door de salade. Laat ca. 15 minuten afkoelen en intrekken. Roer tot slot de pijnboompitten en geraspte pecorino erdoor. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten