woensdag 24 maart 2010

Papardelle met lamsbout en paprika in Roquefortsaus


Een Italiaanse pasta met een pittige Franse twist door de Roquefort in de saus.


Ingrediƫnten
  • 250 gr. papardelle
  • 30 gr. boter
  • olijfolie
  • 300 gr. lamsbout, vet verwijderd en in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 125 gr. Roquefort, in stukjes
  • 30 gr. bloem
  • 350 ml. melk
Bereiding
Kook de papardelle in 6 minuten al dente. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper. Verhit de boter met een klein scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het lamsvlees snel bruin. Voeg de paprika en knoflook toe en bak deze ca. 5 minuten.
Strooi de bloem erover en roer goed door. Verwarm de melk ca. 2 min. in de magnetron op 900 watt. Schenk de melk in de koekenpan, roer goed door tot een mooie saus ontstaat. Doe de Roquefort erbij en laat al roerend smelten. Breng op smaak met versgemalen peper.
Roer tot slot de afgegoten papardelle door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: