dinsdag 23 maart 2010

Tagliatelle met romige paddenstoel-bloemkoolsaus


De keuze viel vandaag op deze pastamaaltijd. Makkelijk en snel klaar.



  • 600 gr. bloemkool, in kleine roosjes
  • 300 tagliatelle
  • 50 gr. boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 bakje paddenstoelenmelange (200 gr.), klein gesneden
  • 1 zakje bechamelsaus (50 gr.)
  • 400 ml. halfvolle melk
  • 2 takjes platte peterselie, fijngesneden

Bereiding
Kook de bloemkool 10 minuten. Bewaar het kookvocht. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter in een hapjespan of wok en fruit de ui 3 min. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 5 min. Laat het vocht verdampen. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met de 400 ml. melk. Voeg evt. wat kookvocht van de bloemkool toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Roer van het vuur af de peterselie erdoor.
Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de bloemkoolsaus erop.

Tip: Strooi er naar smaak geraspte kaas over. Eet smakelijk!



Ingrediƫnten (4 volw.)

Geen opmerkingen: