vrijdag 26 maart 2010

Penne met broccolisaus en zalm

Een niet alledaagse combinatie deze broccolisaus en de lauwe zalm. Maar ik vond hem wel lekker. Houd wel rekening met 2 uur intrektijd voor de zalm!

Ingrediƫnten
  • 300 gr. zalmfilet, in repen van ca. 2 cm. breed
  • sap van 1 limoen
  • 2 tl. gedroogde dille
  • 2 niet al te grote struiken broccoli
  • 1 ui, zeer fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 25 gr. boter
  • 2 el. olijfolie
  • 2 tl. gedroogde basilicum
  • 100 gr. belegen geitenkaas, grof geraspt
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 250 gr. penne rigate
  • (melk)

Bereiding
Doe de zalm repen in een schaal en schenk het limoensap erover. Bestrooi de zalm met de dille. Laat ca. 2 uur intrekken. Schep af en toe om.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Snij de roosjes en de stronken van de broccoli klein. Kook de stronkjes eerst 5 minuten en voeg daarna de roosjes toe en kook het geheel nog 5 minuten. Fruit intussen de ui en knoflook in de boter en olie in een ruime koekenpan. 
Kook de penne in 10 minuten al dente. Haal de zalm uit het limoensap, leg deze in een ovenschaal en laat deze in ca. 10 minuten warm worden.
Pureer de broccoli met een staafmixer of pureestamper. Doe de puree  bij de ui en roer goed door. Breng op smaak met zeezout, ruim versgemalen zwarte peper en de basilicum. Roer tot slot de mosterd en geitenkaas erdoor. Laat de kaas smelten. Als de saus te dik is, voeg dan wat melk toe. Roer de penne door de saus en serveer met de repen zalm. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: