maandag 22 maart 2010

Verse tonijn met garnalen en doperwtjes in kruidenkaassaus met rijst


De combinatie van de tonijn, garnalen, kruidenkaas en de doperwten pakt bijzonder goed uit. En het ziet er nog leuk uit ook door de frisgroene erwtjes.

Ingrediƫnten

  • 150 gr. (basmati) rijst
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 el. olijfolie
  • 300 gr. (biologische) tuinerwten (diepvries)
  • 250 gr. garnalen
  • 200 gr. verse tonijn, in blokjes gesneden
  • 1 bakje boursin cuisine met knoflook en fijne kruiden
  • versgemalen zwarte peper



Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui in ca. 10 minuten op middelhoog vuur caramelliseren. Kook intussen de erwten met een klein beetje water in de magnetron (7 minuten op 900 watt). Giet het water af. 
Voeg de garnalen toe aan de ui en warm goed door. Schep de boursin er bij en laat deze smelten tot een saus ontstaat. Voeg tot slot de erwten en de tonijn toe en laat nog even doorwarmen (niet koken). De tonijn mag nog iets rauw blijven. Breng op smaak met de peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: