maandag 26 april 2010

Pastasalade met tonijn, boontjes en tomaat

Wat eten we vanavond? Heerlijk op een zomerse dag, maar ook lekker als het maar net 17 graden is. Vanavond een recept met vis en verse groenten en lekker frisse dressing.

Ingrediƫnten
  • 250 gr. farfalle
  • 500 gr. sperziebonen
  • 350 gr, tasty toms (kleine trostomaten)
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie
  • 5 el. extra vergine olijfolie
  • 2 el. witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • zout
  • peper

Bereiding
Maak de boontjes schoon en halveer ze. Kook ze in 16 minuten beetgaar. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak in een ruime saladeschaal de dressing van de olie, azijn, de geperste knoflook, mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de farfalle af en meng door de dressing. Voeg de gekookte en afgegoten boontjes toe. Laat even afkoelen. Snijd de tomaten in blokjes en roer ze erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: