Oortjeshekken is een erg leuk restaurant aan de Waaldijk bij Ooij (bij Nijmegen). De sfeer is informeel, het personeel erg prettig en het eten is bijzonder goed. Een aanrader.
Wij begonnen dus met bovengenoemde voorgerechten. Wat meer details van de tompouce van zalm: deze werd geserveerd met een saus van mierikswortel en dille. Detrails van de lentesalade: gerookte kip, avocado, spekjes, pijnboompitjes, croutons en kwartelei, geserveerd met een frisse yoghurtdressing.
Daarna genoten we enerzijds van gegrilde rib-eye van Groesbeeks rund, geserveerd met een kruidenbotersaus en gecaramelliseerde schorseneren.Anderzijds stond er een stoofpotje van Ooijse lammeren op tafel, met abrikozen, kikkererwten en paprika en geserveerd met kruidencouscous.
Daarbij ook nog een garnituur van een verse groente/fruitsalade en heerlijk gekruide aardappeltjes in de schil.
Het nagerecht bestond uit een Tarte Tatin van ananas en huisgemaakt hangop
geserveerd met amandelen, walnoten en warme lavendelhoning.
Tot slot nog goede koffie en verse muntthee.
Nog even onze adressen in Ooij:
- B&B en koffiekamer Het Dijkhuis: slapen, heerlijk ontbijten en koffiedrinken
- Eten bij restaurant Oortjeshekken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten