vrijdag 14 mei 2010

Asperges met zalm en in de schil gebakken krieltjes

In deze tijd moet je natuurlijk volop profiteren van de heerlijke asperges. Dus eten we vanavond gekookte asperges met een zalmfilet uit de oven en in de schil gebakken krielaardappeltjes. Simpel, maar puur en lekker.

Ingrediƫnten


  • 500 gr. krielaardappelen in de schil
  • 600 gr. witte asperges, geschild en ontdaan van het onderste (houtige) deel
  • 350 gr. zalmfilet
  • 25 gr. roomboter
  • 2 el. olijfolie

Bereiding
Kook de aardappeltjes met wat zout in ca. 12-14 minuten gaar. 
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 150 graden.
Breng in een grote koekenpan water aan de kook, leg de asperges erin en kook ze in 20 minuten gaar.
Doe de zalmfilet in een ovenschaal en bestrijk met wat olijfolie. Laat in ca. 10 minuten (bijna) gaar worden.
Bak de aardappeltjes in een koekenpan in de olijfolie en roomboter. Schud ze regelmatig om.
Laat de asperges in een schone theedoek uitlekken. Sla de doek dicht om ze warm te houden.
Snijd de zalmfilet in 3 stukken en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper.
Haal de aardappeltjes uit de koekenpan en bestrooi ze met wat zout.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: