donderdag 13 mei 2010

Kip en boontjescurry met rijst

Wat eten we vanavond? Een milde, curry met stukjes kip en sperziebonen. Het limoensap maakt het geheel lekker fris van smaak. Heerlijk met een geurige basmatirijst.

Ingrediƫnten
  • 2 tl. sambal badjak
  • 1 el. olijfolie
  • 2 el. kerriepoeder
  • 1 el. gemberpoeder (djahe)
  • 1 el. citroengraspoeder (sereh)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 el. geraspte kokos
  • (2 tl. suiker)
  • 125 ml. biologische creme fraiche
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 150 gr. basmatirijst
  • 400 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 el. korianderblaadjes, fijngehakt

Bereiding
Maak een currypasta van de sambal, olie, specerijen, knoflook, sjalot, kokos, suiker, creme fraiche, limoensap en 2 el. koriander.
Kook de rijst in 8 minuten gaar en laat nog 10 min. staan. Kook de boontjes in 14 min. bijna gaar. Bak de blokjes kipfilet in wat olijfolie goudbruin.
Voeg de gekookte boontjes bij de kip en roer de currysaus erdoor. Warm het geheel goed door. Serveer de rijst met de curry erover en strooi er wat koriander over. Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: