vrijdag 21 mei 2010

Fettuccine met garnalen en tomaat-basilicumsaus

Vanavond eten we deze 'platte spaghetti' met tijgergarnalen en een tomaat-baslicumsaus. Een lichte pastamaaltijd, lekker voor een mooie lentedag.


Ingrediƫnten
  • 250 gr. fettuccine
  • 2 el. olijfolie
  • 3 sjalotjes, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, grofgesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el. aceto balsamico
  • 500 gr. diepvries tijgergarnalen, ontdooid
  • 15 gr. basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes gedurende ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze nog 2 minuten mee. Doe de tomatenblokjes erbij samen met de aceto balsamico en laat het geheel op hoog vuur inkoken, totdat het vocht is verdampt.
Kook intussen de fettuccine in 5 minuten al dente (beetgaar).
Voeg de garnalen toe en laat deze goed doorwarmen. Doe de basilicum erbij en breng de saus op smaak met zout en peper.
Roer de fettuccine door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: