zondag 23 mei 2010

Salade niçoise

Een warm Pinksterweekend en geen zin in een warme hap. Daarom eten we vanavond een salade niçoise. Lekker met tonijn, ansjovis, haricots verts en nog veel meer.



Ingrediënten
  • 1 schaaltje haricots verts (150 g)
  • 3 eieren
  • 3 el semi-zongedroogde tomaten (potje 295 ml)
  • 1 blikje artisjokharten (400 g), uitgelekt
  • 1 kropsla
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 2 blikjes tonijn op olie (a 185 g), uitgelekt
  • 1 potje ansjovis, uitgelekt
  • 1 el. mayonaise
  • 1 el. yoghurt
  • 1 el. Dijon mosterd
Bereiden
Leg de ansjovisjes in wat melk om ze minder zout te maken.
Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Breng een pan water aan de kook en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Kook in hetzelfde water de eieren in 7 min. hard. Snijd de tomaten en de artisjokharten doormidden. 
Haal de slabladeren los en was ze. Verdeel de sla over de borden. Meng de haricots verts met de tomaten, de artisjok en de uien. Verdeel over de sla. Maak de tonijn los met een vork en leg deze erop. Leg de ansjovis erop. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg deze op de sla. 
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: