donderdag 27 mei 2010

In limoen gemarineerde kip

Wat eten we vanavond? Heerlijk frisse limoenkipfilets met knapperige komkommer en radijsjes en rijst.

Ingrediƫnten

  • 2 limoenen, schoongeboend
  • 2 el. Japanse sojasaus
  • 1 el. vloeibare honing
  • 300 gr. biologische kipfilet
  • 150 gr. basmatirijst
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 2 el. olijfolie
  • 2 el. biologische yoghurt
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 20 gr. boter
  • 1 zakje bosuitjes
  • 4 el. sesamzaad

Bereiding
Rasp de groene schil van 2 limoenen, pers de vruchten uit. Maak een marinade van de sojasaus, de honing, de helft van het limoensap en de helft van het rasp. Roer goed. Snijd de kipfilet in plakken. Schep deze door de marinade. Laat 15 min. staan.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de komkommer en snijd deze in blokjes. Maak de radijsjes schoon, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan de komkommer. Meng de rest van het limoensap met de olijfolie, yoghurt en mosterd en schep door de komkommer-radijssalade. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kip in 8-10 min. gaar en rondom bruin. Bak de laatste 2 min. de bosui mee. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de sesamzaadjes in 2 min. goudbruin. Snijd de laatste limoen in partjes. 4. Meng het sesamzaad door de rijst. Serveer de kip met de rijst en de salade. Strooi de rest van het limoenrasp erover en garneer met een plakje limoen. Eet smakelijk!


Tip
Je kunt de kipfilet 3 uur van tevoren marineren. Bewaar de kip afgedekt in de koelkast.



Geen opmerkingen: