dinsdag 25 mei 2010

Paella

Vanavond eten we deze heerlijke Spaanse rijstschotel met chorizo en garnalen en mosselen.


Ingrediƫnten

  • 3 el olijfolie
  • 1 chorizoworst (250 g), in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 150 g arboriorijst
  • 1 zakje saffraan (0,05 g)
  • 1 tl cayennepeper
  • 0,6 liter kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
  • 250 g mosselen (diepvries), ontdooid
  • 150 g tuinerwten (diepvries)
  • 2 rode paprika's, zaadlijsten verwijderd en in stukjes

Materialen
paellapan of grote hapjespan


Bereiden
Verhit de olie in de paella- of hapjespan en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 3 min. mee. Schep de rijst erbij en roer goed. Voeg de saffraan, de cayennepeper en wijn toe. Laat de rijst de wijn opnemen. Voeg de bouillon in kleine hoeveelheden tegelijk toe. Laat elke hoeveelheid steeds goed opnemen door de rijst. Roer steeds goed.  
Dep de garnalen en de mosselen droog. Schep de bevroren tuinerwten en de paprika door de rijst. Verdeel de garnalen en de mosselen erover en zet afgedekt nog 6 min. op het vuur. Eet smakelijk!


Bron: www.ah.nl

Geen opmerkingen: