zaterdag 26 juni 2010

Thaise noedels met waterkers en gemarineerde bief

Vandaag had ik zin in Thais eten. Dus dit recept maar eens tevoorschijn gehaald. Een heerlijke combinatie van milde Thaise currysmaak met frisse groenten en limoen.

Ingrediënten
  • 2 biologische biefstukken
  • 4 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 5 eetlepels rijstolie
  • 250 g mie
  • 1 limoen
  • 6 tasty tom tomaten, gehalveerd
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 struik paksoi, in brede repen
  • 1 zak biologische waterkers
  • 2 eetlepels sesamzaad, geroosterd
Materialen
  • wok
  • aluminiumfolie
Bereiding
Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak en laat hem uitlekken in een vergiet. Boen de limoen en rasp de groene schil eraf. Pers de vrucht uit. Wrijf de biefstukken rondom in met 1 eetlepel currypasta en zout naar smaak. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin en van binnen rosé. Laat de biefstuk even onder aluminiumfolie rusten. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roer er 1 eetlepel currypasta door. Bak hierin de tomaten 2 minuten en schep ze op een bord. Bak de knoflook, de rest van de currypasta en limoenrasp 1 minuut in de olie en voeg dan de paksoi toe. Sprenkel er 1 eetlepel limoensap over. Roerbak nog 2 minuten. Schep de mie door de paksoi en warm de noedels al omscheppend nog even door. Snijd de biefstuk in dunne plakken. Serveer de mie met de waterkers, de plakjes biefstuk en de tomaatjes. Bestrooi met sesamzaad naar smaak.

Geen opmerkingen: