zondag 6 juni 2010

Pastasalade met gerookte kip, mango en paprika

Wat eten we vanavond? Het was een heerlijke zomerse dag, dus weer tijd voor een pastasalade. Deze keer met een zoet accent door de mango en de rode paprika.

Ingrediƫnten

  • 150 gr. penne rigate
  • 4 el. mooie extra vergine olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 2 el. Dijon mosterd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • zout
  • peper
  • 2 rode paprika's, in bolkjes
  • 400 gr. gerookte kipfilet, in luciferreepjes
  • 1 mango, in kleine blokjes
Bereiding
Kook de penne rigate in 10 minuten al dente (beetgaar). Maak een dressing van de olijfolie, het limoensap, de mosterd en de knoflook. Breng op smaak met zout en ruim versgemalen zwarte peper.
Roer de afgegoten, hete pasta door de dressing. Voeg de paprika en kipfilet toe en roer het geheel goed door. Laat bij voorkeur enkele uren intrekken. Roer af en toe door.
Voeg vlak voor het serveren de mango toe en meng deze goed met de pastasalade. Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

sabine zei

Heerlijk! Het gebeurd niet vaak maar ik heb een tweede bord opgeschept en het restje gaat de koelkast in. Dank je voor het recept!

Wat eten we vanavond zei

Dank je. Altijd leuk om complimenten te krijgen. Ik ben blij dat het gerecht bij je in de smaak valt.