vrijdag 4 juni 2010

Thaise roerbak met biefstukreepjes

Vanavond eten we weer eens een lekker frisse Thaise maaltijd. De combinatie van biefstuk, currypasta, limoen en kokos doet het erg goed.

Ingrediƫnten


  • 150 gr. basmatirijst
  • 1 komkommer
  • witte wijnazijn
  • 1 el. suiker
  • 250 gr. biologische biefstuk
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. Thaise rode currypasta
  • 1,5 cm. verse gember, geraspt
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 bosuitjes, in stukken van 2 cm.
  • 200 gr. peultjes
  • 250 ml. kokosmelk
  • zout
  • peper
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten en laat met deksel op de pan nog 15 minuten staan.
Was de komkommer goed. Snijd er met een kaasschaaf lange dunne plakken van. Leg de plakken in een schaal. Maak een vinaigrette van 2 el. olijfolie, 2 el. witte wijnazijn, suiker, zout en peper en roer deze voorzichtig door de komkommer.
Dep de biefstuk droog en snijd ze dwars op de draad in plakjes van 0,5 cm. dik. 
Verhit een wok en voeg de olie toe. Als de olie begint te dampen, roer de currypasta erdoor en schep de plakjes vlees erdoor. Bak ze op hoog vuur in 2 min. al omscheppend bruin. Schep de vleesreepjes op een bord.
Roer de gember en limoenrasp door het bakvet en schep bosuitjes en peultjes erdoor. Roerbak 2-3 min.. Schenk het limoensap en de kokosmelk erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 3-4- min. zachtjes sudderen.
Schep het vlees door de groente in kokossaus en warm het nog even goed door. Breng het op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: