maandag 7 juni 2010

Zalmburgers met gegrilde asperges en krieltjes

Groene asperges zijn gegrild erg lekker. De combinatie met een burger van gerookte zalm en gebakken krielaardappelen is simpel, maar ook zeer smakelijk.

Ingrediƫnten
  • 500 gr. krieltjes, voorgekookt
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 500 gr. groene asperges
  • 200 gr. gerookte zalm, zeer fijngehakt
  • 1 ei
  • 3 el. paneermeel
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 1 el. fijngehakte rucola
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 25 gr. roomboter
  • 3 el. olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en de grillplaat op de hoogste stand. Snijd van de asperges de onderste houtige 2-3 cm. af en spoel ze af en droog ze met een schone handdoek. Haal ze door 1 el. olijfolie. Leg ze op de grillplaat en grill ze in ca. 15 minuten beetgaar. Keer ze halverwege en bestrooi ze 2 minuten voordat ze klaar zijn met wat zeezout.
Doe de krieltjes in een ovenschaal en roer er 1 el. olijfolie en de paprikapoeder door. Rooster ze in 15 minuten in de oven gaar. Bestrooi ze uit de oven met wat zeezout.
Meng de gerookte zalm met het ei, de paneermeel, mosterd en rucola. Breng op smaak met zout en peper. Maak van het mengsel 3 schijven.
Verwarm 1 el. olijfolie en de roomboter en bak de zalmburgers in ca. 5 minuten goudbruin. Keer halverwege. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: