woensdag 28 juli 2010

Penne met broccoli, zalmfilet en kruidenkaas

Vandaag moest ik vlug iets bedenken, omdat ik was vergeten vooraf boodschappen te doen. Ik kwam uit op deze pastamaaltijd met broccoli-boursinpuree en zalmblokjes.


Ingrediƫnten
  • 600 gr. broccoli, roosjes en stronkjes in stukken gesneden
  • 350 gr. zalmfilet, in kleine blokjes
  • 250 gr. penne rigate
  • 1 bakje Boursin cuisine met knoflook en kruiden
  • zout
  • peper
  • 1 el. olijfolie

Materiaal

  • staafmixer
Bereiding
Beng een pan water aan de kook. Doe de broccolistronkjes erin en kook deze 5 minuten. Voeg de rossjes en kook deze 5 minuten mee. Kook intussen de penne met zout in  8 minuten al dente (beetgaar).
giet de broccoli af en pureer deze grof met de staafmixer, zodat er stukjes broccoli zichtbaar blijven. Roer de Boursin erdoor en verwarm het geheel goed zonder te laten koken. Voeg de olijfolie en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur. Roer de zalmblokjes er voorzichtig door en laat de zalm van het vuur langzaam rose worden. Meng tot slot de saus met de penne. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen: