Ingrediƫnten
- 500 gr. champignons
- sap van 1 citroen
- 200 gr. plakjes biologisch ontbijtspek
- 250 ml. slagroom
- 100 gr. geraspte oude kaas
- 15 gr. verse bieslook, gehakt
- 1 tl. gedroogde basilicum
- 2 eieren
- 0,5 el. boter
- 0,5 el. olijfolie
- 3 teentjes knoflook, grofgehakt
- 250 gr. spaghetti
- zout
- peper
Bereiding
Champignons schoonmaken met keukenpapier/borstel (niet met water) en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Spek in reepjes snijden. In kom doen: slagroom, kaas, bieslook en basilicum. Door elkaar roeren. Boven 2 kommetjes eieren splitsen. Dooiers losroeren.
In grote koekenpan boter en olie verhitten. Spek ca. 3 min. bakken. Knoflook toevoegen. Champignons erbij en ca. 3 minuten meebakken. Room-kaasmengsel erdoor roeren en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen de spaghetti in ruim water met zout koken. Champignon-roomsaus van het vuur nemen en eierdooiers erdoor roeren. op smaak brengen met versgemalen peper. Spaghetti afgieten en door de saus roeren. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten