maandag 26 juli 2010

Garnalen-fruitcurry met rijst

Niet meer zo warm buiten en daarom eten we vanavond een curry met vers tropisch fruit en garnalen. Deze milde curry is zeer geschikt voor kinderen.

Ingrediƫnten


  • 150 gr. basmati rijst
  • 2 el. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 el. kerriepoeder
  • 2 tl. garam massala
  • 1 ananas, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes
  • 200 gr. ijsgarnalen
  • 50 cl. yoghurt
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat 15 minuten staan met de deksel op de pan. Verhit een grote koekenpan, doe de olijfolie er in en fruit de ui ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de specerijen toe. Laat nog 5 minuten zachtjes doorbakken. Roer het fruit erdoor en warm het geheel goed door. Voeg tot slot de garnalen en de yoghurt toe en laat geheel langzaam goed warm worden. Laat het niet koken. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: