vrijdag 13 augustus 2010

Kiprollade met geroosterde opperdoes en broccoli

Vanavond weer eens iets anders dan meestal. Een lekkere kiprollade uit de oven met meegeroosterde opperdoesaardappeltjes en broccoli. Puur natuur zonder enige smaaktoevoegingen. Wel een iets langere bereidingstijd, maar zeker de moeite waard.

Ingrediƫnten

  • 1 kiprollade van 600 gr..
  • 2 el. olijfolie
  • 25 gr. roomboter
  • 1 kg. opperdoezer ronde aardappeltjes
  • 400 gr. broccoli in roosjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappeltjes schoon. Laat de schil erom zitten. Kook ze ca. 12 minuten in water met wat zout.
Braad de rollade in een braadpan even aan in de verhitte olijfolie en boter. Doe de rollade met het vet in een ruime braadslede en laat het geheel 50 minuten goudbruin worden in de oven. Draai de rollade regelmatig om. Doe de aardappeltjes na ca. 20 minuten bij de rollade in de braadslede en roer ze door het vet. Kook de broccoliroosjes in ca. 7 minuten beetgaar. Haal de rollade uit de oven en laat een paar minuten rusten. Snijd de rollade in plakken. Serveer alles samen op een bord. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: