Tagliatelle met pesto is natuurlijk een Italiaanse klassieker. Hoe lekker dat ook is, ik heb altijd de neiging om dan te gaan variƫren. Dus eten we vanavond rode (oranje) tagliatelle met zelfgemaakte pesto, waaraan ik wat tonijn, olijven en zongedroogde tomaatjes heb toegevoegd.
Ingrediƫnten
- 400 gr verse tagliatelle rosso
- 2 blikjes witte tonijn in olie (bij voorkeur MSC gecertificeerd)
- 2 el. groene olijven, ontpit
- 2 el. zongedroogde tomaten
- zout
- peper
- 30 gr. basilicumblaadjes
- 4 el. extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el. Pecorino, geraspt
- 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el. pijnboompitten
- zout
Maak de pesto volgens het basisrecept voor pesto alla Genovese. Maal de olijven en zongedroogde tomaten bijna fijn met de staafmixer. Meng dit mengsel in een ruime schaal door de pesto. Roer de tonijn erdoor en breng op smaak met zout en ruim peper. Kook de verse tagliatelle in 4 minuten beetgaar. Roer de afgegoten pasta door het pesto-tonijnmengsel. Eet smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten