vrijdag 20 augustus 2010

Penne met paprika, sojaballetjes en roomkaas

Op een warme dag als vandaag zou je eigenlijk iets kouds moeten eten. Maar mijn alternatief past ook prima bij deze zomerse tempraturen. Een lekkere en simpele pastamaaltijd met gebakken paprika en sojaballetjes met kruidenroomkaas. Ik heb er een pittige accent aan gegeven door een chili-olie te gebruiken.

Ingrediƫnten


  • 250 gr. penne rigate
  • 2 el. olijfolie met chilipepers
  • 2 rode paprika's in smalle repen
  • 400 gr. sojaballetjes (vegetarische gehaktballetjes), in vieren gesneden
  • 1 bakje Boursin Cuisine met knoflook en kruiden
  • zout 
  • peper
Bereiding
Kook de penne in ruim water met zout in 10 minuten al dente (beetgaar). Verhit een koekenpan en doe de olie erin. Bak de paprika-repen op hoog vuur al omscheppend gedurende 5 minuten. Voeg de in vieren gesneden balletjes toe en bak deze nog 5 minuten mee. Zet het vuur laag en roer de Boursin door het mengsel. Breng op smaak met peper. Roer tot slot de penne erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: