Ingrediƫnten
- 3/4 krop icebergsla, fijngesneden
- 6 sneetjes wit (casino) brood, in blokjes
- 3 el. olijfolie
- 2 el. zongedroogde tomaatjes, kleingesneden
- 300 gr. verse tonijnfilet, in kleine blokjes
- 25 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- 3 el. olijfolie
- 1 tl. Dijon mosterd
- 2 tl. aceto balsamico
- 2 el. citroensap
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- enkele druppels tabasco
- ansjovisfilets, fijngehakt
- peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verdeel de stukjes brood over een bakplaat en druppel de olie eroverheen. Doe de plaat in de oven en laat het het brood in ca.20 minuten goudbruin worden.
Klop alle genoemde ingrediƫnten voor de dressing goed door elkaar tot een glad geheel. breng op smaak Roer de tonijnstukjes en tomaatjes erdoor en laat ca. 10 minuten intrekken. Schep de icebergsla erdoor.
Serveer de salade met daaroverheen de croutons en de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten