Ingrediƫnten
- 150 gr. (basmati) rijst
- 3 el. olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tl. kerriepoeder
- 2 tl. paprikapoeder
- 400 gr. snijbonen, in kleine stukjes
- 400 gr. biologische tofu, in blokjes
- 4 el. (biologische) tomatenketchup
- 1 el. bloem
- 100 ml. melk
- zout
- peper
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat nog 10-15 minuten staan. Fruit intussen de ui in de hete olie. Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe en laat deze meebakken. Doe de snijboonstukjes erbij met wat zout en laat het geheel met de deksel op de koekenpan 7-8 minuten beetgaar smoren. Doe de tofu en de ketchup erbij. Strooi de bloem erover en roer deze erdoor. Voeg vervolgens de melk toe en roer het geheel tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten