Ingrediƫnten
- 150 gr. (basmati)rijst
- 2 el. wokolie (arachideolie)
- 500 gr. italiaanse wokgroente, diepvries
- 350 gr. kabeljauwfilet, in blokjes
- 4 el. japanse sojasaus
- 4 tl. gemberpoeder
- 4 tl. komijnpoeder
- 4 tl. laos
- 2 tl. ketoembar
- 2 tl. citroengraspoeder
- 2 tl. sambal badjak
- 3 teentjes knoflook, grofgehakt
Bereiding
Maak een marinade van 2 el. sojasaus, 2 tl. gemberpoeder, 2 tl. komijnpoeder, 2 tl. laos de ketoembar en citroengraspoeder. Roer de kabeljauw erdoor en laat minimaal 1 uur intrekken.
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Verhit intussen op hoog vuur de olie in een gietijzeren wok. Roerbak de groenten tot ze ontdooid zijn. Bak de knoflook mee. Voeg de sambal en de rest van de sojasaus en specerijen toe. Zet het vuur laag en roer de gemarineerde kabeljauw erdoor. Laat de vis ca. 5 minuten goed meewarmen en net gaar worden. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten