zaterdag 7 augustus 2010

Saffraanrisotto met garnalen en tuinerwten


Vanavond een risotto met saffraan, tijgergarnalen en biologische tuinerwten. Een smakelijke combinatie, die wel stevig is, maar niet al te zwaar. Lekker met wat geitenkaas erdoor.

Ingrediƫnten

  • 50 gr. roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 200 gr. arboriorijst
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 600 gr. hete kippenbouillon
  • 1 zakje saffraandaadjes
  • 250 gr. tijgergarnalen, diepvries
  • 400 gr. biologische tuinerwten, diepvries
  • 1 el. gedroogde dille
  • 150 gr. belegen geitenkaas, geraspt
  • zout
  • peper
Bereiding
Smelt de boter en verhit deze met de olie. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de boter. Voeg de wijn en een scheut hete bouillon toe.Laat de rijst al roerende op een matig vuur zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer dan weer een scheut bouillon en de saffraandraadjes door de rijst. Laat weer al roerende zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Blijf steeds op dezelfde manier een scheut bouillon toevoegen. Voeg de tuinerwten en garnalen toe als bijna al het vocht is opgenomen door de rijst. Verwarm en roer door totdat de erwten heet en de garnalen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en roer de dille en kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: