vrijdag 3 september 2010

Rundvleesroerbak met paprika en broccolini

Vanavond eten we een heerlijke oosterse roerbakmaaltijd. Verrassend met broccolini, een soort hele dunne broccolisteeltjes. Een kleurige en bijzonder smaakvol geheel.

Ingrediƫnten

  • 300 gr. (biologische) biefstuk, in dunne plakjes
  • 30 ml. ketjap manis
  • 300 gr. broccolini of bimi*, onderkant stelen verwijderd
  • 1 el. zonnebloem- of arachide-olie
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 1 gele paprika, in dunne repen
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 40 ml. oestersaus
  • 1 el. sojasaus
  • 2 el. korianderblaadjes, grofgehakt
  • 150 gr. (basmati) rijst
Bereiding
Doe de biefstuk in een kom, schep er 20 ml. ketjap manis doorheen en laat 15 minuten marineren.
Blancheer de broccolini in kokend water met zout 1-2 minuten tot de groente beetgaar is. Giet af en leg op een schaal en houd warm.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet is. Roerbak de biefstuk 1-2 minuten tot het vlees net gaar is. Neem uit de pan en houd zet apart. Voeg evt. nog wat olie toe aan de pan en roerbak de ui en paprika 1-2 minuten tot ze zacht worden.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snij de peper in kleine stukjes (zie Tips en technieken). Strooi de rode peper en knoflook over het ui-paprikamengsel en schep snel door elkaar. Doe de biefstuk terug in de pan met de oestersaus, sojasaus, de rest van ketjap en 1,5 el. water en laat nog 1 minuut doorwarmen. Schep biefstuk-groentemengsel over de broccolini met de sappen uit de pan. Roer tot slot de koriander erdoor. Serveer direct met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: